www.vertiqaal.nl    2020
 
 

Team


Lenneke Groen 

Lenneke heeft na haar opleiding SPH een tijd lang in de psychiatrie gewerkt. Daar kwam zij vaak cliënten tegen met onbegrepen klachten. Cliënten die soms 'diagnosebingo' hadden gespeeld maar waar geen enkele diagnose echt het antwoord gaf op de dingen waar de cliënt tegenaan liep. Vaak ging het om cliënten waarbij hoogbegaafdheid een rol bleek te spelen. Vanuit eigen interesse én ervaring heeft Lenneke zich verder gespecialiseerd in de begeleiding van hoogbegaafde cliënten. Deze begeleiding kan -indien noodzakelijk- plaatsvinden naast reguliere behandeling in de GGZ.

Lenneke vindt het belangrijk om oprecht te luisteren en buiten gebaande paden te denken. Op deze manier bouwt zij goede en bestendige werkrelaties op. Zij haalt er energie uit om te zien dat cliënten vaak groei doormaken wanneer je als hulpverlener een stap terug kan doen. Lenneke gaat in de begeleiding uit van het stimuleren van de eigen motivatie van de cliënt. Zij is gevoelig voor non-verbale communicatie en legt snelle verbanden tussen verschillende aspecten in het leven van de cliënt.

Haar kernwoorden zijn; respect, gelijkwaardigheid, betrokkenheid, humor, reflectie en eerlijkheid. 

Carla Groen

Carla heeft na haar opleiding MMZ lange tijd in de gehandicaptenzorg gewerkt. In 2021 heeft zij de opleiding Social Work met uitstroomprofiel jeugdzorgwerker afgerond. Carla heeft een SKJ-registratie en is zodoende eerste keuze als het gaat om de begeleiding van jongeren binnen VertIQaal. Carla is energiek en pragmatisch. Zij heeft een zeer uitgebreide kennis van de sociale kaart en weet altijd aan de juiste touwtjes te trekken om dingen voor elkaar te krijgen. 

Carla vindt het belangrijk om met de cliënt steeds te zoeken naar mogelijkheden om vooruitgang te boeken. Ze kan op een milde manier confronteren met patronen waardoor ze cliënten (en betrokken familieleden) in beweging zet. Carla kan een situatie vanuit verschillende invalshoeken bekijken en neemt cliënten hier graag in mee.

Naast hoogbegaafdheid is Carla gespecialiseerd in de begeleiding van LGBTQ+ jongeren en volwassenen (ook voor andersbegaafden). Je kunt bij haar onder meer terecht voor problemen op het gebied van acceptatie en genderdysforie.

Haar kenwoorden zijn; oprechtheid, actie, beweging, empathie, betrouwbaarheid en transparantie.


Ilona Koelen

Zij heeft door de jaren heen ruime ervaring opgedaan met verschillende doelgroepen en organisaties. Ze heeft bijna 10 jaar als generalistische Sociaal Pedagogische Hulpverlener in de ambulante hulpverlening gewerkt.  Met onder andere mensen met autisme, AD(H)D, depressie, schizofrenie, hoogbegaafdheid, genderdysforie enz.
Naast haar werk als ambulant begeleider bij Vertiqaal geeft ze ook trainingen op het gebied van mindfulness /compassie en ACT coaching. Deze kennis en tools kan ze ook goed toepassen in de begeleiding. Door het herkennen van de eigen patronen, kunnen er bewustere keuzes worden gemaakt. En lukt het beter om de eigen regie te versterken.
Kernwoorden; open, integer en betrokken.
“Als je doet wat je altijd deed, dan krijg je wat je altijd kreeg”.